spelsidorna

Skip-Bo Regler

Letar du efter skip bo regler på svenska? Du är på rätt plats! Skip-Bo, det populära kortspelet, har fått många att fråga hur spelar man skip bo?. Låt oss dyka ner i skip-bo regler och upptäcka allt om hur många kort i skip bo och hur du blir en mästare i spelet.

Skip-Bo

Skip-Bo: Ett Populärt Kortspel

Har du hört om Skip-Bo? Det är ett kortspel från Mattel, skapat av Hazel Bowman, som blivit en favorit i svenska stugor på senare år. Precis som Uno och Uno Extreme är det ett roligt spel för hela familjen. För att bemästra skip bo måste du förstå alla Skip-Bo regler. Det är därför du hittar allt du behöver veta om hur du spelar Skip Bo här på sidan, tillsammans med Skip-Bo reglerna på svenska.

Spelhistoria

Från början var det en kombination av kortspelen Spite och Malice. International Games köpte rättigheterna 1980 och sålde sedan till Mattel 1992. Idag njuter miljontals av spelet globalt.

Målet med Spelet

Målet? Bli av med alla dina kort i din Grundhög genom att lägga dem i Bygghögar.

Korttyper

 • Spelet innehåller 162 kort.
 • Numrerade kort finns från 1-12.
 • Skip-Bo kort agerar som wildkort.
 • Färg på korten? Blå (1-4), grön (5-8) och röd (9-12). Men, färgen spelar ingen roll i spelet.

Spelupplägg

Sätt igång med 2 till 6 spelare. Välj en dealer som blandar och delar ut korten. Alla får mellan 10-30 kort var, beroende på hur långt spel ni vill ha. Dessa kort blir varje spelares Grundhög. Sätt resten av korten i mitten som en Drag-hög. Sedan skapas 4 Bygghögar bredvid Drag-hög. Varje spelare får också skapa 4 Släng-högar framför sig.

Spel startar med den yngsta spelaren eller till vänster om dealern. Spel går medsols. Håll alltid 5 kort på handen. Vid starten av varje tur, dra kort från Drag-hög så du alltid har 5 kort.

Hur spelar man?

 • Lägg dina kort i Bygghögar i sekventiell ordning. Starta med 1 eller ett Skip-Bo kort.
 • Du kan lägga så många kort du vill under din tur.
 • Målet är att bli av med din Grundhög först!

Kom ihåg att alltid hålla 5 kort på handen. Och ja, den som först rensar sin Grundhög vinner!

Kom ihåg:

Grundhög

Grundhögen består vanligtvis av 20 eller 30 kort. Antalet beror på hur många som spelar och vad alla har kommit överens om. Alltid vänd överst kortet. Om det passar i Bygghögen, spela det. Sedan vänd nästa kort och fortsätt så.

Slänghög

Varje spelare får använda upp till 4 (tänkta) slänghögar. När du inte längre kan spela kort på Bygghögarna, lägg ett kort i din slänghög. Fördelen med att använda alla fyra platserna är att du snabbt kan se vilka kort som ligger under. Alla kort i slänghögarna ska alltid vara vända uppåt.

Bygghögar

 • När en Bygghög når kort nummer 12, flyttas den åt sidan av spelområdet.
 • Om Draghögen tar slut, blanda de färdiga Bygghögarna till en ny Draghög.
 • Maximalt 4 Bygghögar tillåts samtidigt.

Hur man vinner Skip-Bo

Att vinna skip-bo regler är enkelt. Bli den första att bli av med alla dina grundhögs-kort. Du kan införa poängräkning, förutsatt att alla andra spelare är med på det och ni vill spela flera omgångar.

Poängräkning

 1. Spela flera omgångar.
 2. Den som först tömmer sin Lagerhög får 25 poäng, plus 5 poäng för varje kort som finns kvar i motståndarens grundhög.
 3. Sätt ett poängmål mellan 100-500 poäng och spela gärna i flera omgångar!

Hoppas att du nu har en klarare bild av skip bo regler svenska. Med dessa regler skip bo i åtanke är du redo att njuta av spelet med vänner och familj. Lycka till och ha så kul!