spelsidorna

UNO Extreme regler

UNO Extreme är en spännande variant av det populära kortspelet UNO. Om du känner till alla vanliga Uno regler så kommer du förstå spelet snabbt. Det här är inte ditt vanliga UNO-spel – UNO Extreme lever verkligen upp till sitt namn med en twist som kommer att hålla dig på tårna! Här är en guide för hur du spelar UNO Extreme och alla Uno Extreme regler du måste känna till.

Uno extreme

Vad du behöver

För att spela UNO Extreme behöver du följande:

 1. UNO Extreme spelapparat
 2. UNO-kortlek
 3. Batterier (om de inte är inkluderade i apparaten)
 4. Spelare (minst 2, men fler är alltid roligare)

Mål

Målet med UNO Extreme är att bli den första spelaren att bli av med alla sina kort genom att spela dem i rätt följd på det centrala kortstapeln.

Förberedelser

 1. Placera UNO Extreme apparaten i mitten av spelbordet och sätt i de nödvändiga batterierna om det behövs.
 2. Blanda UNO-kortleken noggrant och dela ut 7 kort till varje spelare.
 3. Placera resten av kortleken med framsidan nedåt i en hög bredvid UNO Extreme apparaten. Detta blir draghögen.
 4. Ta det översta kortet från draghögen och placera det bredvid högen, med framsidan uppåt. Detta blir den första kortet i den centrala kortstapeln.

Spelets gång

Nu är det dags att börja spela UNO Extreme! Här är de grundläggande reglerna:

 1. Spelet börjar med den spelare till vänster om den som delade ut korten och går medurs.
 2. Spelaren måste spela ett kort från sin hand som matchar färgen eller numret på det översta kortet i den centrala kortstapeln.
 3. Om en spelare inte kan spela ett kort, måste de dra ett kort från draghögen. Om detta dragna kort kan spelas, får de spela det direkt. Annars går turen vidare till nästa spelare.
 4. Om spelaren inte kan eller inte vill spela något kort efter att ha dragit ett kort, går turen vidare till nästa spelare.
 5. Om en spelare har ett “Välj 2” eller “Välj 4” kort, kan de spela det för att tvinga nästa spelare att plocka upp två eller fyra kort från draghögen. Spelaren som drar korten förlorar sin tur.
 6. Om en spelare spelar ett “Färgbyte” kort, får de välja vilken färg som ska vara nästa i spelet. Den färgen måste följas av nästa spelare.
 7. UNO Extreme apparaten kommer nu in i spelet. När en spelare spelar ett “Extremt kort,” trycker de på knappen på apparaten. Apparaten kommer att mata ut ett slumpmässigt antal kort, vanligtvis 0-12. Nästa spelare måste ta upp det angivna antalet kort från draghögen.
 8. Fortsätt spelet tills en spelare lyckas bli av med alla sina kort. Den spelaren är vinnaren av rundan.

Speciella regler

Här är några speciella regler som du bör vara medveten om:

 1. Om du har ett kort som matchar numret eller färgen på det översta kortet i den centrala kortstapeln, kan du spela det oavsett om det är din tur eller inte. Detta kan användas för att överraska dina motståndare.
 2. Om du glömmer att säga “UNO” när du bara har ett kort kvar och någon annan påpekar det innan nästa spelare börjar sin tur, måste du dra två kort som straff.
 3. Om draghögen tar slut, blandas den tidigare använda kortstapeln och bildar en ny draghög.

Vinnande spelet

När en spelare har blivit av med alla sina kort, är spelet över. De andra spelarna räknar sina poäng genom att summera värdet på de kort de har kvar i handen. Korten är värda sina tryckta nummer, medan “Välj 2” och “Välj 4” kort är värda 20 poäng vardera. 

“Färgbyte” kort är värda 50 poäng, och “Extremt kort” är värda 40 poäng plus poängen för de kort som matats ut. Spela flera omgångar för att se vem som kan samla in färre poäng över flera rundor. Den spelaren med färre poäng är den slutgiltiga vinnaren av UNO Extreme!

Slutsats

UNO Extreme är en spännande variant av det klassiska UNO-spelet som ger en extra twist med sin elektroniska apparat. Det är ett roligt spel som kan spelas av människor i alla åldrar och är perfekt för en spelkväll med vänner och familj. Så, hämta din UNO Extreme och gör dig redo att utmana dina motståndare med snabba beslut och strategiskt tänkande. Lycka till och ha kul med UNO Extreme!

Gillar du Uno Extreme kommer du säkert även Skip Bo som du kan läsa mer om här: Skip-Bo regler.