spelsidorna

Ring of fire regler

Är du redo för en riktig utmaning? Ring of Fire är mer än bara ett dryckesspel – det är en legend som har charmat festdeltagare världen över. Här kommer vi att dyka djupt in i Ring of Fire regler för att se till att ditt nästa spel går smidigt och blir minnesvärt. Så häng med och lär dig allt om detta spännande spel!

Ring of fire

Ring of Fire Grundläggande Regler

För att spela Ring of Fire behöver du en kortlek, en dryck för varje deltagare, och en central, större bägare kallad “dräparen”.

ring-of-fire-regler-svenska
Bild på dräparen i ring of fire

Förberedelsesteg:

 1. Varje spelare bidrar med ett par klunkar från sin dryck till “dräparen”, vilket skapar en unik blandning.
 2. Sprid kortleken, med framsidan nedåt, runt dräparen, så att korten bildar en komplett cirkel.

Så här spelar du:

Spelarna turas om att dra ett kort, en i taget, och måste då följa den regel som kortets valör bestämmer. En viktig punkt är att endast använda en hand när man drar kortet. Om någon råkar bryta den fullständiga cirkeln av kort, måste den spelaren dricka innehållet i dräparen.

Kortens betydelse:

 • 2-6 (Ruter & Hjärter): Dela ut klunkar enligt kortets värde.
 • 2-6 (Spader & Klöver): Drick själv det antal klunkar som kortet visar.
 • 7: Toapaus – du kan pausa när du vill.
 • 8: Tumregeln – var uppmärksam och var snabb!
 • 9: Tema – alla måste svara snabbt.
 • 10: Sätt en ny rolig regel.
 • Knekt: Hitta rätt rim, eller ta en klunk!
 • Dam: Alla skålar tillsammans.
 • Kung: Kopiera en pose – men var snabbast!
 • A: Vattenfall – håll ögonen på din föregångare.

Nu när du känner till alla regler av Ring of Fire, är det dags att samla dina vänner och njuta av spelet. Kom ihåg att spela ansvarsfullt och drick måttfullt. Mest av allt, ha kul och skratta tillsammans!

Historien bakom Ring of Fire

Spelet “Ring of Fire”, även känt som “Kings”, är ett populärt dryckesspel runt om i världen. Men hur började allt? Låt oss dyka in i historien bakom detta älskade sällskapsspel.

Ursprung

Även om det är svårt att spåra exakt var och när Ring of Fire började, tror många att spelet har sina rötter i USA under 1980-talet. Det har spridit sig sedan till olika delar av världen, med lokala variationer och regler som utvecklats längs vägen.

Varför kallas det “Ring of Fire”?

Namnet antyder en cirkel av fara, vilket kan relatera till hur korten placeras i en cirkel runt dräparen. Det är också en rolig metafor för hur snabbt spelet kan vända sig, med spelare som plötsligt måste dricka mer än de förväntat sig.

Spelets utveckling

Med tiden har olika versioner och variationer av spelet dykt upp. Vissa regler har lagts till eller ändrats beroende på kulturella och regionala preferenser. Trots dessa förändringar har spelets kärna förblivit densamma, vilket gör det igenkännligt och älskat av många.

Lokala variationer

I vissa delar av världen kan du stöta på unika regler eller namnändringar för spelet. Dessa förändringar reflekterar ofta den kulturella kontexten där spelet spelas, vilket ger Ring of Fire en rik och varierad historia.

Från dess blygsamma början till dess globala popularitet idag, fortsätter Ring of Fire att vara ett favoritspel på fester. Det erbjuder både spänning och skratt, och en chans att komma närmare dina vänner genom roliga utmaningar.

Nu när du är fullt insatt i alla Ring of Fire regler, är det dags att samla dina vänner, förbereda drycker och ta festen till nästa nivå. Ring of Fire garanterar skratt, spänning och oväntade vändningar. Så blanda korten, fyll dräparen och låt spelet börja!