spelsidorna

Hur spelar man bingo: Bingo regler, strategier & tips

Är du redo att ta BINGO-spelet till nästa nivå? Här är reglerna som kommer att få dig och dina vänner att ha en episk BINGO-natt som ingen kommer att glömma! Låt oss kasta oss in i detta spännande spel.

Bingo regler

Vad du behöver för spelet

Innan vi dyker in i reglerna, låt oss prata om vad du behöver för att spela detta galna BINGO-spel. Du kommer att behöva följande:

  • En siffertavla som går upp till 75.
  • Inte mindre än 20 BINGO-kort.
  • 75 spelbrickor.
  • Pappbrickor för att täcka dina nummer.

Nu när du har allt, låt oss komma igång med reglerna!

Välj din utropare

Först och främst, innan spelet börjar, måste du bestämma vem som ska vara utroparen. Utroparen är den som har kontroll över siffertavlan och de numrerade brickorna. Den här personen är helt enkelt ansvarig för att göra spelet helt galet!

Utforska siffertavlan

Siffertavlan är din bästa vän i detta spel. Den är uppdelad i fem lodräta rader och numrerad från 1 till 75. Låt oss ta en titt på hur den är organiserad:

  • Överst på siffertavlan och BINGO-brickorna står det “BINGO.”
  • I raden under “B” hittar du siffrorna 1-15.
  • I raden under “I” finns siffrorna 16-30.
  • I raden under “N” finner du siffrorna 31-45.
  • I raden under “G” hittar du siffrorna 46-60.
  • I raden under “O” finns siffrorna 61-75.

Detta är din skattkarta för att vinna spelet, så se till att hålla ögonen på siffertavlan!

Låt Spelet Börja

När utroparen är utvald och alla är redo, är det dags att börja spela. Utroparen delar ut BINGO-brickorna till alla spelarna, och varje spelare får också några brickor att täcka sina siffror med. Nu är det dags att blanda de numrerade brickorna och dra ett nummer åt gången.

Ropa Ut Ditt Nummer

När ett nummer dras, ropas bokstav och nummer ut högt. Om utroparen t.ex. drar bricka “B12,” kommer alla spelare som har nummer 12 på någon av sina BINGO-brickor att täcka detta nummer. Nummer 12 finns alltid i raden under “B.” Utroparen markerar också det dragna numret på siffertavlan och fortsätter att dra nya nummer.

Sträva Efter BINGO

Nu kommer det mest spännande ögonblicket. Spelet fortsätter tills någon av spelarna har lyckats samla ihop 5 nummer i rad, antingen lodrätt, vågrätt eller diagonalt. Den fria kvadraten i mitten av BINGO-brickorna täcks redan innan spelets början med en bricka, och den räknas med i spelet.

Ropa “BINGO!”

När en spelare har 5 nummer i rad, är det dags att ropa “BINGO!” Utroparen är den som kommer att kontrollera om det är en giltig BINGO. Spelaren måste räkna upp numren i den vinnande BINGO-rad för att bevisa sin seger. Men akta dig, om du ropar “BINGO” och det inte stämmer, måste du börja om med en tom bricka. Om två spelare råkar ropa “BINGO” samtidigt, är det den som först ropade som vinner.

Följande Runda

Spelet slutar när någon vinner BINGO. Men om ni vill kan ni fortsätta och se vem som först lyckas fylla hela BINGO-brickan. Det är när saker och ting verkligen blir spännande, och vem vet, kanske blir du den ultimata BINGO-mästaren! 

Slutord

Så där har du det, BINGO-reglerna i ett nötskal. Detta är det perfekta spelet för att ha kul med dina vänner och skapa minnen som varar livet ut. Så sätt igång, låt numren rulla och låt BINGO-festen börja! Lycka till och ha det kul!