spelsidorna

Stress regler

Välkommen till vår guide där vi dyker djupt in i det pulshöjande stress spelet! Är du redo att lära dig alla stress regler och bemästra stress kortspel regler? Låt oss sätta igång.

Stress

Stress: kom igång guide

Kom igång på en minut med vår Stress kom igång guide. Perfekt för dig som spelat tidigare men vill friska upp minnet eller för dig som bara är väldigt otålig, eller ska vi säga stressad för att komma igång?😜 Mer utförliga regler hittar du längre ner!

Ditt första steg i Stress

För att dyka rakt in i detta spännande spel, följ denna snabbguide:

 • Målet? Bli av med alla dina kort före din motståndare.
 • Varje spelare får hälften av kortleken och visar sedan fyra öppna kort.
 • Båda spelarna placerar därefter ett kort i mitten av bordet, bredvid varandra.

Så bygger du stegar

Med dina fyra öppna kort som grund, börjar det riktiga arbetet. Du ska bygga stegar, använda dina kort smart, och försöka bli av med dem före din motståndare.

Här är några nyckelpunkter att komma ihåg:

 1. Snabbhet är essentiellt. Båda spelarna kan lägga kort när som helst.
 2. Om du saknar kort bland dina öppna, fyll på från handkorten.
 3. Ser du flera kort av samma valör? Kombinera dem i en hög.
 4. Du behöver inte vänta på din motståndare. Du kan lägga både lägre och högre kort på de centrala högarna.

Grundläggande regler för Stress kortspel

Utrustning och Start

För att spela Stress behövs:

 • En fullständig kortlek på 52 kort (utan jokrar).
 • 2 engagerade spelare.

Börja med att blanda korten väl och dela ut 26 kort till varje spelare. Varje spelare arrangerar sedan 4 öppna kort framför sig. Om två eller fler kort har samma valör, kan dessa kombineras i en enda hög. Efteråt lägger spelaren till ett annat kort för att alltid ha 4 öppna högar. Så fort båda spelarna är klara kan spelet påbörjas med att båda lägger ett kort mitt på bordet.

Spelupplägg

Bordets layout är inte strikt, men här är en allmän idé:

 1. Första raden har första spelarens 4 högar.
 2. Andra raden, ungefär 30 cm ifrån, är spelraden med 2 centrala högar.
 3. Tredje raden, ytterligare 30 cm ner, är andra spelarens 4 högar.

Och kom ihåg: en bra blandning är nyckeln!

Spelets gång

Stress skiljer sig från andra spel eftersom båda spelarna lägger kort samtidigt, i den takt de föredrar. Det viktigaste är inte färgen utan kortets valör. Spelet kan avslutas på bara en omgång, eller det kan behöva flera.

Allmänna principer

Spelare kan flytta sina kort till en av de centrala högarna om kortets valör är en högre eller en lägre än det översta kortet på högen. Exempelvis, om det finns en 4:a, kan en spelare lägga en 3:a eller en 5:a ovanpå den.

Påfyllning av kort

Spelarna bör ständigt se till att de har 4 öppna högar framför sig. Och glöm inte: om du har två eller fler kort av samma valör på din rad, kan du kombinera dem!

“Stress” Momentet

För att förhöja spänningen i spelet, när båda de centrala högarna visar samma valör, skriker spelarna “Stress!” och klappar på den högra högen. Den snabbaste spelaren undviker att ta upp alla kort.

Avsluta en omgång

Om ingen kan göra ett drag, startas en ny omgång. Om en spelare saknar kort, tillhandahåller den andra spelaren ett. Och om båda saknar kort att spela, tar varje spelare upp sin egen hög.

Målsättning

För att vinna i Stress, sikta på att bli av med alla dina kort och dina 4 högar framför dig. Den första att göra det segrar!

Tack för att du följde med oss genom denna guide om stress spelet. Vi hoppas att du nu känner dig säkrare med stress regler och är redo att ta spelet till nästa nivå. Lycka till, och kom ihåg att ha roligt!