spelsidorna

Slav och President

I den spännande världen av kortspel finns det en lek som står ut från mängden, nämligen “slav och president”. Känt även som “president kortspel”, detta taktiska spel är en favorit för många kortspelsentusiaster. Medan vissa känner det som “bonde och president”, oavsett vilket namn du använder, är det essensen och strategin i spelet som verkligen räknas. Låt oss dyka djupare in i detta spel och upptäcka dess fascinerande regler och varianter.

Slav och President

Slav och President ett utmanade spel

Slav och President kortspel är en populär lek, känd under flera namn t.ex bonde och president. Den är spännande, taktisk och ger otaliga timmar av skratt och strategi. Medan spelets namn och regler kan variera, kommer vi här att gå igenom en av de mest spelade versionerna.

Grundläggande Regler

Detta spel kräver 3 eller fler deltagare. Med bara 2 spelare rekommenderas inte en full kortlek. Dessutom bör det nämnas att spelet har haft flera namn, varav vissa varit rent ut sagt kränkande. I denna guide kallar vi det bonde och president eller slav och president.

Spelets förlopp

Alla kort delas ut tills leken är slut. Första rundan börjar alltid med hjärter 3. Målet är att lägga korten på en stapel, där varje efterföljande kort ska vara högre än det tidigare. Antalet kort du lägger måste också matchas eller överstigas.

  • Om till exempel två 5:or ligger på bordet, måste du lägga minst två 6:or.
  • Om du inte kan, eller väljer att inte lägga, kan du passa. Passar du, är du ute för resten av den rundan.
  • Rundan avslutas när alla har passerat eller när ett ess har lagts.

Spelets mål

Den första spelaren att bli av med alla kort blir president i nästa runda. Den sista spelaren kvar med kort blir slav. En intressant twist: slaven ger sina bästa kort till presidenten i nästa runda och får i gengäld presidentens sämsta kort. Du kan välja om du vill byta 2 eller 3 kort mellan dem.

Specialregler: Trumfkort

Alla 2:or i leken kan användas som jokrar. Men de måste kombineras med ett annat kort för att räknas. Till exempel, om du lägger en kung tillsammans med en 2:a, räknas det som två kungar.

Så, redo för en omgång slav och president? Må bästa spelare vinna!

Oavsett om du kallar det slav och president, president kortspel eller bonde och president, är en sak säker: spelets djup och strategi gör det till en oförglömlig upplevelse. Medan reglerna kan variera, är kärnan i spelet densamma. Det är en kamp om skicklighet, taktik och lite tur. Nästa gång du och dina vänner vill ha en utmanande och rolig kortspelskväll, kom ihåg att detta spel alltid är ett utmärkt val.