spelsidorna

Idioten patiens

För dem som älskar kluriga kortspel, är idioten patiensett absolut måste. Inte bara är det en underhållande utmaning, men det ställer även krav på din strategiska tänkande. Många känner till patienser, men hur många känner verkligen till patiens idioten och dess spännande regler?

Idioten patiens

Upptäck spelet “Idioten Patiens”

När det gäller patiensspel är “Idioten” en klassiker som har underhållit många över åren. Detta speciella spel utmanar spelaren att slutligen bara ha de fyra essen på bordet. Men hur spelar man egentligen?

Grundläggande förståelse för spelet

“Idioten” har en enkel målsättning men kräver strategi och tålamod. Huvudmålet? Behåll endast essen när spelet är slut.

Idioten Patiens Regler

Utläggning av kort

Spelets början är ganska direkt. Lägg ut fyra kort med ansiktet uppåt, men se till att du bara har ett kort av varje färg. Sedan tar du bort de lägsta korten från varje färg.

Påfyllning av raden

Därefter fyller du på raden med ytterligare fyra kort. Det intressanta här är att endast det högsta kortet i varje färg får stanna. Så, om du har två hjärter, ta bort det lägre kortet. Om du har tre klöver, ta bort de två lägre korten.

Tomma platser

Om det uppstår en tom plats i raden, fyll i med ett kort från de andra högarna på bordet. Flexibiliteten i denna regel ger en strategisk vändning till spelet.

Spelets slut

När du har gått igenom hela talongen är spelet slut. Se nu till bordsytan: Har du bara essen kvar? Grattis! Annars, varför inte försöka igen?

Några tips:

  • Planera dina drag noggrant.
  • Kom ihåg att strategi är nyckeln till framgång i “Idioten”.

Slutord om “Idioten Patiens”

Idioten Patiens är mer än bara ett tidsfördriv. Det är en chans att utmana dig själv och finslipa dina strategiska färdigheter. Varje omgång erbjuder nya möjligheter och utmaningar. Så nästa gång du har en ledig stund, varför inte testa dina färdigheter och se om du kan lämna bara essen kvar på bordet?