spelsidorna

Hej Knekt regler

Festernas obestridda härskare är en riktig knekt! Ölspelet Hej knekt började som ett barnspel, men du vet ju, allting blir lite mer kul när du kryddar det med lite alkohol. Det här spelet påminner en del om Vändåtta och Svälta gris, men det har några coola twistar. Jag kommer gå igenom reglerna mer ingående snart.

hej knekt regler

Hej knekt, eller Hallå Knekt som vissa kallar det, är ett högt tempo kortspel där målet är att bli av med sina kort så snabbt som möjligt. Samtidigt måste du vara supersnabb och exceptionellt alert. 

Om du misslyckas (eller lyckas, beroende på dina preferenser) så blir du straffad med att ta upp kort och sippa på ölen. Ibland kan straffet vara ännu värre, om du förstår vad jag menar. Hej knekt funkar fint med två eller tre spelare, men är bäst när du har ett helt crew att spela med.

Kortspelets Hej Knekt regler

Eftersom detta spel från början är tänkt för kids, så är reglerna enkla och straight to the point. Det handlar om att bli av med sina kort så snabbt som möjligt och att vara snabb på avtryckaren när ett klätt kort dyker upp.

Alla klädda kort har sina egna grejer att säga när de läggs ner. Ni kan komma överens om hur hälsningen ska låta, men knekten säger alltid “Hej knekt.”

Checka in dessa hälsningar för Knekt kortspel

Här är några exempel på vad klädda kort säger:

  • 10: Lyft på den osynliga hatten
  • Kn: Hej knekt
  • D: God save the queen eller goddag dam
  • K: Resa sig och göra honnör
  • A: Gör ett V-tecken med fingrarna på bordet alternativt slå handen på bordet.

Alla kort ska delas ut och ligga med baksidan uppåt framför varje spelare. Alla ska ha lika många kort i sitt Hej Knekt-kit. Om det inte blir jämna tärningar, kan ni helt enkelt ta bort de oklädda korten tills alla har samma antal.

Om ni är ett stort gäng Hej Knekt-entusiaster, kan ni använda två kortlekar. Den yngsta spelaren börjar omgången genom att slänga det översta kortet mitt på bordet. Nästa person i kön drar ett nytt kort och lägger det ovanpå högen.

Spelet pågår tills någon lägger ett klätt kort. Då är det dags att snabbt leverera rätt hälsning. Den sista som hälsar blir straffad med att plocka upp alla korten från mitten och ta tre klunkar av sin öl eller drink.

När straffet är avtjänat lägger deltagaren korten underst i sin hög, och spelet fortsätter tills alla har blottat sig på kort. Om en joker dyker upp, måste alla dricka en klunk.

Tips för att bli mästare i Hej Knekt

Nu när du har koll på spelet, låt mig ge dig några tips och tricks för att dominera nästa Hej Knekt-matcher.

  1. Var blixtsnabb: Det här spelet handlar om snabbhet och reaktionsförmåga. Se till att du är redo att lägga ner rätt kort och hälsa snabbt när det behövs. Ju snabbare du är, desto mindre är risken att du blir straffad.
  2. Lär dig hälsningarna: Kom ihåg vad varje klätt kort säger när du lägger ner det. Det är viktigt att leverera rätt hälsning för att undvika straff. Öva gärna med dina vänner innan ni kör igång.
  3. Håll koll på ölen: Glöm inte att du måste ta klunkar om du blir straffad. Håll koll på din öl eller drink så att du inte blir alltför snurrig under spelets gång.
  4. Spela med stil: Hej Knekt handlar också om att ha kul och skapa en bra stämning. Så var inte rädd att vara lite kreativ med dina hälsningar och skämta med dina vänner medan ni spelar.
  5. Ta en klunk när jokern dyker upp: Om en joker dyker upp, se det som ett tillfälle att ta en paus och dricka lite. Det kan vara en bra chans att slappna av och njuta av sällskapet.

Så nu är du redo att rocka Hej Knekt som en mästare! Kom ihåg att det här spelet handlar om skoj och gemenskap, så slappna av, ha kul och var beredd att hälsa på knekten när chansen kommer. Lycka till och njut av din nästa fest med detta grymma ölspelet!