spelsidorna

Harpan regler

Välkommen till den ultimata guiden för alla kortspelsentusiaster! Har du någonsin undrat över “hur spelar man harpan?” Då är du på rätt plats. Vi ska belysa de viktigaste Harpan regler för att du ska kunna bemästra spelet på nolltid.

Harpan

Hur spelar man Harpan?

Harpan, en tidlös patiensfavorit, har charmat spelare i generationer. Men hur fungerar det egentligen? Låt oss dyka in i Harpan regler för att klargöra spelets grundläggande mekanik.

Grundläggande om Harpan

Med en traditionell kortlek om 52 kort (utan jokrar), blir Harpan en spännande utmaning för alla kortspelsälskare.

Spelets Mål

Målet? Bygg fyra stegar med kort i rätt ordning och se till att inga kort blir kvar på bordet.

Uppsättning av Spelplanen

Starta med en vågrät rad med sju högar. Från vänster: första högen har ett synligt kort. Nästa har ett dolt och ett synligt kort, och så vidare. Sista högen? Sex dolda kort och ett öppet. Resten av korten placeras i en hög, oftast överst till vänster.

En snabb titt

Bild-pa-harpan-fran-harpangratis.se_-scaled

Hur spelet fortskrider

Nu börjar den riktiga utmaningen. Flytta korten för att skapa stegar eller plocka från högen. Ett exempel? Placera en röd dam på en svart kung. Men kom ihåg: endast kungar kan sättas på tomma platser. Och uppe till höger? Bygg stegar baserat på färg.

Variationer av spelet

  • Välj att dra ett kort åt gången.
  • Eller, för en twist, dra tre kort samtidigt.

Spela Harpan online

Har du ingen Harpan på din enhet? Oroa dig inte. Det finns många platser online där du kan spela Harpan gratis.

Nu när du är förtrogen med harpan regler är det dags att testa dina kunskaper i praktiken. Oavsett om du är nybörjare eller bara behövde en snabb påminnelse om hur spelar man harpan, hoppas vi att den här guiden var till hjälp. Lycka till, och njut av varje stund med dina kort!