spelsidorna

Golf Patiens regler

Golf Patiens är ett enkelt och roligt kortspel som du kan spela på egen hand. Det är ett perfekt sätt att koppla av och fördriva tiden när du har några minuter över. Spelet kombinerar taktik och strategi med en gnutta tur, och du behöver bara ett vanligt spelkort för att spela det. Så låt oss dyka in och lära oss hur man spelar Golf Patiens.

Golf Patiens

Vad behöver du?

För att spela Golf Patiens behöver du:

 • Ett vanligt spelkort med 52 kort.
 • Ett bord eller en plan yta att lägga korten på.
 • Tålamod och koncentration.

Mål med Golf kortspel

Målet med Golf Patiens är att försöka ta bort alla kort från spelplanen genom att bilda par av kort med samma valör. Spelet är över när du inte längre kan bilda några par och inga kort är kvar på spelplanen.

Hur man spelar kortspel Golf Patiens

 1. Börja med att blanda kortleken noggrant och lägg ut 7 kort i en rad med bildsidan nedåt. Detta är din spelplan.
 2. Vänd det första kortet i raden med bildsidan uppåt. Detta är ditt startkort.
 3. Nu är det dags att spela. Du kan vända upp kort från högen i följd från 1 till 13. Till exempel, om du har ett ess (1) på spelplanen, kan du vända upp ett tvåa (2) om du har det. Om du har ett tvåa (2), kan du vända upp ett trea (3), och så vidare.
 4. Målet är att bilda par genom att matcha kort med samma valör. Om du har två kort med samma valör bredvid varandra, kan du ta bort dem från spelplanen.
 5. Om det inte finns några fler möjliga drag med de öppna korten, kan du vända upp ett nytt kort från högen och försöka matcha det med korten på spelplanen.
 6. Fortsätt att vända upp kort från högen och matcha dem med kort på spelplanen tills antingen alla kort har bildat par och tagits bort eller du inte längre har möjliga drag kvar.

Strategier för Golf Patiens

Att spela Golf Patiens kräver inte bara tur utan också lite strategiskt tänkande. Här är några tips för att öka dina chanser att lyckas:

 1. Prioritera att öppna så många kort som möjligt i början av spelet. Ju fler kort du har att öppna, desto fler möjligheter har du att bilda par senare.
 2. Försök att bilda par med kort som blockerar andra kort. Om du har ett kort som är blockerat av andra kort, försök att hitta dess match så snart som möjligt för att frigöra spelplanen.
 3. Var taktisk när du väljer vilket kort från högen du ska vända upp. Försök att tänka framåt och se om det finns möjliga par du kan bilda med det nya kortet.

Håll koll på de höga korten. Om du har möjlighet att ta bort ett högt kort (som en kung eller dam), gör det, eftersom det kan vara svårt att hitta matchande kort för dem senare i spelet.

Avslutning

Golf Patiens är ett beroendeframkallande kortspel som kan vara både utmanande och roligt. Det är ett perfekt sätt att fördriva tiden när du har några minuter över eller bara behöver koppla av. Så ta fram ditt spelkort och ge det en chans – du kanske blir en mästare på Golf Patiens innan du vet ordet av det! Lycka till och ha kul!