spelsidorna

Fan Tan (Sjuan kortspel)

Fan Tan även känt som Sjuan spelas med kort och går ut på utifrån sjuorna organisera dem i följd. Det är bland de mest fängslande spelen. Fan Tan är känd för sin enkelhet och har detta charmat spelentusiaster i generationer. Och om du har hört talas om “Sjuan kortspel” är det ingen överraskning. Fan Tan och Sjuan är nära besläktade och är i princip samma spel. Båda erbjuder timmar av underhållning. Vill du dyka djupare in i den fascinerande världen av “Fan Tan kortspel”? Låt oss då ta en närmare titt!

Fan Tan

Fan Tan: Kortspelets Hemligheter

Fan tan och Sjuan påminner starkt om varandra med endast små skillnader. I denna guide kommer du att upptäcka hur båda spelen fungerar samt få en insikt i hur en runda ser ut.

Grundläggande Regler

Spelet passar 3-8 spelare och använder en standard kortlek, exklusive jokrar. Målet? Bygg sekvenser med 7 som startpunkt i varje färg och bli av med alla dina kort innan någon annan.

Uppstart av Fan Tan kortspel

Varje deltagare får sina kort. Om någon får ett kort mindre satsar den extra poäng.

Att Starta Spelet

Den som har hjärter 7 startar rundan. Nästa spelare kan antingen lägga en 6 eller 8 i samma färg eller en annan 7.

Arrangera Korten

  • De fyra 7:orna ligger bredvid varandra.
  • Åt ena hållet, lägg 8, 9 och så vidare till kung.
  • Åt andra hållet, placera 6, 5 och så vidare till ess.

Kortens färg ska alltid matcha. Varje tur tillåter en spelare att lägga ett kort. Om de inte kan, betalar de en poäng.

Vem Kommer Ut Som Vinnare?

När någon inte har några kort kvar, avslutas rundan.

Poängbaserat Spel

För de som föredrar flera rundor kan poäng läggas till. Varje kvarvarande kort räknas som en poäng. Når någon 100 poäng, avslutas spelet. Den med minst poäng vinner.

Kortspel Fan Tan Varianter

Här spelar man med markörer. Istället för att den med hjärter 7 startar, börjar spelaren till dealerns vänster genom att lägga ut en valfri 7 eller välja att passa.

Så, efter denna resa genom Fan Tan och Sjuan kortspel, hoppas vi att du är redo att blanda kortleken och kasta dig in i spänningen. Oavsett om du väljer att utforska den taktiska världen av Fan Tan eller njuta av den bekanta charmen i Sjuan, är en sak säker: du kommer att ha många stunder fyllda med skratt, tankeväckande drag och ren glädje. Ta fram korten och låt spelet börja!