spelsidorna

Bubblan kortspel regler

Har du hört talas om kortspelet bubblan? Ett spel som blandar strategi med observation, perfekt för en kväll med vänner eller familj. Oavsett om du är nybörjare eller en rutinerad kortspelare, kommer reglerna för detta spel få dig engagerad på nolltid. Låt oss dyka djupt in i kortspel bubblan och upptäcka allt det har att erbjuda!

Bubblan

Dyk in i Bubblan Kortspel

Har du någonsin spelat Tummen upp? Om svaret är ja, så kommer bubblan kortspel verka bekant. Men låt dig inte luras av likheterna; Bubblan kommer med sina egna unika regler och vändningar som gör det till en spännande upplevelse.

Grundläggande uppsättning

  • Antal kort i leken: 52
  • Antal deltagare: 4-8
  • Alla deltagare får fyra kort vardera från kortleken.

Spelets mål

Målet är enkelt: sträva efter att samla kort av samma valör och få ett fyrtal i din hand.

Så här fungerar det

bubblan kortspel regler är raka och framåtriktade. Spelet inleds med att den första spelaren tar upp ett kort från leken, vilket ger totalt fem kort i handen. Sedan beslutar denne vilket kort som ska slängas och skickas vidare till spelaren till vänster. Mottagaren av kortet gör detsamma, väljer ett kort att kasta och skickar det vidare till nästa person. Och så fortsätter spelet.

Allteftersom spelet fortskrider, plockar den första spelaren upp nya kort från leken, medan den sista spelaren i cirkeln skapar en separat hög genom att kasta sina kort bredvid leken. Om huvudleken någonsin tar slut, ingen fara – bara börja dra kort från den nya högen!

Uppblåst spänning

Här kommer den roliga delen! När en spelare får fyrtal i sin hand, blåser de upp sina kinder likt en bubbla. Det knepiga är att hålla en pokeransikte medan du gör det! Så snart någon upptäcker detta, borde de också börja blåsa upp sina kinder. Den sista spelaren att märka och blåsa upp sina kinder förlorar omgången.

För extra spänning kan man även införa en elimineringsmekanik där förloraren måste lämna spelet. De kvarvarande spelarna kan sedan fortsätta spela tills bara en mästare återstår.

Slutord

Kortspel bubblan är inte bara ett spel av tur och strategi, utan också av observation och snabbhet. Det erbjuder timmar av skratt och underhållning, perfekt för både vänner och familj. Så varför vänta? Ta fram en kortlek och dyk rakt in i Bubblan!