spelsidorna

Blackout

Välkommen till Blackout, ett kortspel som är perfekt för 3-7 spelare och används med en kortlek på 52 kort. Det hela är ett spännande sällskapsspel som sätter dina färdigheter, taktik och strategi på prov. Det är ett perfekt spel för att ha kul med vänner och familj. 

Blackout

Innehållsförteckning

Spelregler

För att komma igång behöver alla spelare ha lika många kort. Om det skulle finnas några överblivna kort, kan de enkelt staplas i en hög, och det översta kortet vänds med framsidan uppåt. 

Det här kortet kommer att bestämma trumffärgen för spelet. Om du är fyra spelare behöver du inte oroa dig för överblivna kort, eftersom det sista kortet som delaren ger sig själv kommer att användas som trumfkort.

Nu när vi har förberett korten och bestämt trumffärgen, låt oss komma in i spelets regler. Varje spelare kommer nu att göra en insats genom att ange hur många stick de tror att de kommer att ta hem i spelet. Detta är din chans att använda din skicklighet och bedöma dina möjligheter.

Spelomgången börjar med den spelare som sitter till vänster om delaren. Den här spelaren lägger ut ett kort med framsidan uppåt på bordet. Resten av spelarna måste nu följa några grundläggande regler när de väljer vilket kort de ska spela:

  • Om du har ett kort i samma färg som det första kortet som lagts ut, måste du spela ett kort i samma färg.
  • Om du inte har några kort i samma färg som det första kortet, men du har ett trumfkort, måste du spela ett trumfkort.
  • Om du inte har något kort i samma färg som det första kortet och heller inga trumfkort, kan du spela ett kort i en annan färg.

Den spelare som lägger det högsta kortet i samma färg som det första kortet (eller i trumffärgen, om så är fallet) tar hem sticket och får chansen att lägga ut nästa kort med framsidan uppåt. Spelet fortsätter på detta sätt, med spelarna som försöker ta hem så många stick som möjligt.

Poängräkning

Efter varje spelomgång är det dags att räkna poäng. Det är en viktig del av spelet och avgör vem som går mot segern.

  • Varje hemtaget stick ger dig 1 poäng. Så, om du lyckas ta hem 3 stick, får du 3 poäng.
  • Om du har bjudit att ta ett visst antal stick och faktiskt tar hem exakt det antalet stick, får du 10 extra poäng. Det här är ett sätt att belöna spelarna för att de har bedömt sina förmågor korrekt.

Vinnare

Spelet fortsätter tills en spelare har samlat minst 100 poäng. När detta händer, har den spelaren vunnit och kan förklaras som segraren i Blackout. Det är nu dags att fira din skicklighet och strategi!