spelsidorna

Trivial Pursuit Regler

Så du vill lära dig hur man spelar det roliga och utmanande spelet Trivial Pursuit? Inga problem, jag kommer att guida dig genom spelet steg för steg. Det här är allt du behöver veta för att komma igång och imponera på dina vänner med din kunskap. Låt oss dyka in i det!

trivial pursuit regler

Vad är Trivial Pursuit?

Trivial Pursuit är ett klassiskt kunskapsspel som testar din allmänbildning i olika ämnen. Spelet består av en spelplan, kort med frågor och en pjäs för varje spelare. Målet är att samla kunskapskilar i olika färger genom att besvara frågor korrekt. Den första spelaren som samlar alla kilar och når mittcirkeln på spelplanen vinner!

Spelmaterial

Innan du börjar spela Trivial Pursuit, måste du förbereda spelet. Här är vad du behöver:

 1. Spelplan: Börja med att lägga ut spelplanen mitt på bordet. Den har en cirkelform och är uppdelad i olika segment i olika färger.
 2. Kortlek: Blanda korten noggrant och placera dem med baksidan uppåt i en hög bredvid spelplanen.
 3. Spelpjäser: Varje spelare väljer en spelpjäs och placerar den på startpunkten på spelplanen.
 4. Tärning: Ta fram tärningen, den kommer att användas för att avgöra hur många steg du kan ta.

Spelets Mekanik

Nu när du har förberett spelet, låt oss gå igenom hur man spelar det:

 1. Mål: Målet med Trivial Pursuit är att samla alla sex kunskapskilar i olika färger genom att besvara frågor korrekt. De sex färgerna representerar olika ämnesområden: Geografi, Underhållning, Historia, Konst och Litteratur, Naturvetenskap och Sport & Fritid.
 2. Ditt drag: På din tur, kasta tärningen för att avgöra hur många steg du får flytta din spelpjäs. Försök att nå de segment som matchar färgen på din aktuella kunskapskil.
 3. Besvara en fråga: När du landar på ett segment, tar du ett kort från kortleken med motsvarande färg och svarar på frågan som finns på kortet. Din motståndare kan ställa frågan åt dig.
 4. Rätt svar: Om du svarar rätt på frågan, får du behålla kortet som en kunskapskil i din spelpjäs. Om du samlar alla sex färger först, är du vinnaren!
 5. Fel svar: Om du svarar fel på frågan, förlorar du din tur, och det är nästa spelares tur att kasta tärningen.
 6. Specialsegment: På spelplanen finns det också specialsegment med olika symboler, som låter dig ta en extra tur, byta kunskapskilar med en annan spelare eller välja en motståndares kunskapskil att försöka stjäla.
 7. Mittsegmentet: När du har samlat alla sex kunskapskilar, är det dags att försöka nå mittsegmentet. För att göra detta måste du slå exakt rätt antal för att nå målet. Om du slår för högt, måste du flytta bakåt för att nå mittsegmentet.

Vinnaren är…

Spelet fortsätter tills en spelare har samlat alla sex kunskapskilar och når mittsegmentet. När du är den första att göra det, är du den officiella vinnaren av Trivial Pursuit!

Tips och Tricks

Här är några tips för att göra ditt Trivial Pursuit-spel ännu mer framgångsrikt:

 1. Läs frågorna noggrant: Var uppmärksam på detaljer i frågorna, eftersom vissa kan vara luriga.
 • Använd strategi: Planera dina drag och fundera över vilka färger du behöver för att samla alla kilar.
 • Stjäla kunskapskilar: Om en motståndare har en kunskapskil du behöver, försök att landa på samma segment som dem och utmana dem för att stjäla den.
 • Ha kul: Trivial Pursuit är främst ett spel för nöje och kunskapsutbyte. Ha kul och skratta åt de konstiga frågorna!

Avslutande tankar

Nu har du all information du behöver för att spela Trivial Pursuit och bli en mästare på kunskapsspel. Det är ett utmärkt sätt att testa dina kunskaper i olika ämnen och ha roligt med vänner och familj. Så samla dina kunskaps kilar och ge dig ut på vägen mot mittsegmentet. Lycka till och ha det kul!