spelsidorna

Digital Signage

Digital signage även känt som digital skyltning är namnet som är på allas läppar ( i alla fall om du sysslar med digital marknadsföring). Men för dig som inte sitter i branschen och aldrig hört talas om digital signage tidigare har vi skrivit den här artikeln.

Vad är digital signage?

Digital signage (digital skyltning, informationsskyltar) är skärmar där du kan visa dina kunder, gäster eller medarbetare vilket innehåll som ska finnas. De kan användas till en mängd andra saker också men kort sagt är det nästa generations reklamverktyg och informationsdelnings-verktyg.

Hur fungerar digital skyltning?

Digital skyltning har funnits länge och i de allra flesta fall behövs en mediaspelare som kopplas till en tv. Via den kan du visa det du vill visa på skärmen och snabbt smidigt och enkelt ändra det som visas. Vi återkommer med exempel på vad det här kan vara bra.

Du har säkert sett digital skyltning utomhus eller i butiker och teknologin är egentligen ingen nyhet. Tyvärr är det många företag som sysslar med digital skyltning som fortfarande använder gamla metoder som tar bort en av de viktigaste fördelarna med att digitalisera sin marknadsföring nämligen att de kräver underhåll på grund av den gamla teknologin och mediaspelare som fysiskt måste finnas på plats.

Den goda nyheten är att det finns företag som i samband med teknikens framfart har nya lösningar. Ett praktexempel på det är Cleversign som med sin 100% molnbaserade lösning gjort det möjligt att styra dina skärmar från din dator! Allt du behöver är en dator med internet och du kan ändra om, styra och lägga upp nytt material på en, två eller tusentals skärmar utspridda över hela världen! Inga fler spelare, inget mera strul!

Men nog om det, nu ska vi titta på vad du kan ha för nytta av allt det här.

Vad används digital signage till?

Digital skyltning har massvis med användningsområden speciellt bland företag. De kan användas inomhus och utomhus och i många olika branscher. Här nedan går vi igenom några exempel på vad de kan användas till.

Fastigheter – Digitala trapphustavlor, entréskyltar, informationstavlor.

Träningsanläggningar – Visa bokningar, pass, information, inspiration och merförsäljning.

Butik – Digitala skärmar i butik, butisskyltar och skyltning.

Restaurang och Café – Digitala menytavlor

Fastighetsmäklare – Visa objekt på en, två, fler eller alla anläggningar.

Kontor – Företagsskyltar, informationstavlor.

Publika platser – Företagsskyltar utomhus

Hotell – Informationstavlor, merförsälning och hjälp.

Även andra platser och företag där du vill öka din merförsäljning, dela mer information och fånga dina kunders och gästers uppmärksamhet på ett modernt och trevligt sätt som även kunden gillar!

Har vi missat något?

Har du själv några informationstavlor eller annan typ av digital signage och vill dela med dig av dina erfarenheter. Eller har vi missat att skriva något? Hör av dig till oss så ska vi få med det också!

Avslutande ord om digital signage?

Det finns många fördelar med digital signage och det kan användas till mycket. Det bästa av allt är att du som liten företagare kan börja med en skärm och i takt med att din verksamhet växer så kan du lätt bygga på med fler skärmar, på samma ställe eller på fler lokaler utan att det blir jobbigt och kräver massa underhåll!